"Євробачення-2019": пісні учасників першого півфіналу конкурсу

"Євробачення-2019": пісні учасників першого півфіналу конкурсу

Вже завтра, 14 травня, у Тель-Авіві свої композиції представлять перші 17 конкурсантів.

Трохи більше доби залишилось до початку міжнародного пісенного конкурсу.  Вже завтра, 14 травня, у столиці Ізраїлю Тель-Авіві розпочнеться головна музична подія Європи – 64-й за рахунком конкурс "Євробачення-2019".

Сайт ТСН.ua пропонує ознайомитися з композиціями учасників першого півфіналу, який відбудеться завтра о 22:00. 

Зауважимо, що під час першого півфіналу путівку у фінал зі своїми піснями та номерами спробують вибороти представники 17 країн-учасників у такому порядку: Кіпр, Чорногорія, Фінляндія, Польща, Словенія, Чехія, Угорщина, Білорусь, Сербія, Бельгія, Грузія, Австралія, Ісландія, Естонія, Португалія, Греція та Сан-Маріно. 

Tamta, Кіпр

38-річна співачка Tamta представить Кіпр на цьогорічному конкурсі з піснею "Replay". Вона народилася і виросла в Грузії, а в 22 роки переїхала до Греції. Наразі вона є однією з найуспішніших і найвпливовіших виконавців в грецькій поп-музичній індустрії, а також вважається однією з найкрасивіших вокалісток та виконавиць в Греції.

D mol, Чорногорія

Молодий гурт з шести учасників (трьох дівчат та трьох хлопців - прим. ред.) на "Євробаченні-2019" виконає романтичну композицію про емоційне і щире  кохання "Heaven". Гурт був сформований в приватній музичній школі Даніеля Алібабіча, який є наставником та колишнім учасником гурту No Name, який боровся за перемогу на "Євробаченні-2005" в Києві. 

Darude feat. Sebastian Rejman, Фінляндія

43-річний музикант Darude представлятиме Фінляндію на конкурсі "Євробачення-2019" разом зі співаком Себастьяном Рейманом.  Дует виконає соціальну пісню про шалений сучасний світ "Look Away". Наразі Даруда є одним з найуспішніших фінських артистів сучасної епохи і залишається одним з найвпливовіших зірок танцювальної музики. 

Tulia, Польща

Жіночий квартет є учасниками Польщі в цьогорічному конкурсі. Фолькльорний гурт виступить з поп-рок-композицією "Fire of Love" ("Pali się") в Тель-Авіві. Популярність квартет здобув після того як, виконав фолк-версію одного з хітів гурту Depeche Mode "Enjoy the Silence". 

Zala Kralj & Gasper Santl, Словенія

Співачка Зала Краль та музикант Гашпер Шантль представлятимуть Словенію на конкурсі пісні "Євробачення-2019" Тель-Авіві з піснею "Sebi". Це відносно новий дует, який створився 2017 року. До зустрічі вони обоє були зосереджені на розвитку своєї кар'єри на музичній сцені Словенії.

Lake Malawi, Чехія

Чоловічий бенд Lake Malawi представлятиме Чеську Республіку на цьогорічному конкурсі з піснею про юнацьке кохання "Friend of a Friend". Інді-поп-гурт був заснований 2013 року. Назва тріо була натхненна піснею Bon Iver. З самого початку Lake Malawi хотів здобути славу далеко  за межами своєї країни, створюючи репертуар виключно англійською мовою. 

Joci Pаpai, Угорщина

Йоші Папай з піснею "Az en apam" повертається на "Євробачення", щоб представити Угорщину вдруге. Раніше він посів восьме місце на "Євробачення-2017" у Києві. У віці чотирьох років, коли вперше взяв до рук гітару, музикант вибрав той же шлях, що і його батько, який був керівником великого циганського оркестру.

ZENA, Білорусь

Співачка ZENA з піснею "Like It" є представником конкурсу "Євробачення-2019" від Білорусі. 16-річна Зіна Купріянович  - наймолодша учасниця цьогорічного конкурсу. Вона почала виступати в дитинстві і вже отримала кілька нагород. Серед них - перша нагорода Слов'янського базару у Вітебську в 2014 року. Також вона виграла стипендію в Спеціальному фонді Президента Республіки Білорусь, який підтримує талановиту молодь. 

Nevena Božović, Сербія

Невена Божович представлятиме Сербію на "Євробаченні-2019", здобувши перемогу у національному відбірковому конкурсі країни з піснею "Kruna". Це не перший досвід 24-річної співачки на "Євробаченні". Невена посіла третє місце на Дитячому "Євробаченні-2007" року і була частиною гурту Moje 3, який представляв Сербію на "Євробаченні-2013".

Eliot, Бельгія

18-річний Еліот Вассамійе з бельгійського міста Монс представлятиме свою країну на 64-му конкурсі "Євробачення" у Тель-Авіві. Його пісня "Wake Up" в стилі електронного інді-попа про те, що молодим людям, які відчувають себе розгубленими, не варто опускати руки в боротьбі за своє щастя.

Oto Nemsadze, Грузія

Цьогріч представником Грузії на конкурсі "Євробачення-2019" з баладою "Keep on Going" став 29-річний Ото Немсадзе. Співак відомий українцям своєю участю 2013 року у вокальному проекті "Голос країни". Тоді він став срібним призером у команді Святослава Вакарчука.

Kate Miller-Heidke, Австралія

Кейт Міллер-Гайдке, яка цьогоріч представлятиме Австралію на "Євробаченні-2019" з піснею "Zero Gravity" - відзначена нагородами співачка і автор пісень. Вона випустила чотири студійні альбоми в Австралії, досягнувши мультиплатинового статусу і неодноразово з'являлася в топ-10 альбомів і синглових чартів. 

Hatari, Ісландія

Відзначений нагородами BDSM-техно-панк тріо Hatari представлятиме Ісландію на "Євробаченні-2019". Епатажні музиканти здобули перемогу у нацвідборі своєї країни з досить жорстким танцювальним треком "Hatrið mun sigra" і номером в стилі БДСМ. За прогнозами букмекерів виступ гурту входить до десятки фаворитів конкурсу.

Victor Crone, Естонія

Шведський співак Віктор Крон представлятиме Естонію на цьогорічному пісенному у Тель-Авіві. У віці 14 років він почав співати і писати свої власні пісні, а в 18 років він переїхав до Сполучених Штатів Америки. 27-річний виконавець виконає пісню "Storm", номер якої супроводжуватиметься складними спецефектами у вигляді шторму, що відображатимуть рухи артиста.

Conan Osiris, Португалія

Справжнє ім'я 30-річного представника з Португалії на "Євробачення-2019" Конана Осіріса - Тіаго Міранда. Він співатиме у Тель-Авіві електро-фолькову пісню національною мовою "Telemóveis", у якій розповість про згубний вплив мобільних телефонів на життя людей.

Katerine Duska, Греція

Катерина Дуска представить Грецію "Євробаченні-2019" з піснею "Better Love". 29-річна Катерина - греко-канадська співачка і автор пісень, наразі проживає в Афінах, хоча народилась і виросла у Канаді.

Serhat, Сан-Маріно

Серхат представлятиме Сан-Маріно на "Євробаченні" вже вдруге. Цьогріч 54-річний співак з піснею "Say Na Na Na", який у конкурсі 2016 року не потрапив до фіналу, спробує свої сили знову. Цікаво, що артист, який закінчив Стамбульський університет як кваліфікований стоматолог, наразі є досвідченим співаком, автором пісень, музичним продюсером.

Нагадаємо, що перший півфінал "Євробачення-2019" відбудеться 14 травня, другий - 16. Фінал – 18 травня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація