Борщовий набір здешевшав, а м’ясо та ковбаса підскочили у ціні

Борщовий набір здешевшав, а м’ясо та ковбаса підскочили у ціні

Фото: Unsplash

Експерти порівняли ціни цього року і минулого.

В Україні зросли ціни на м’ясо та ковбасні вироби, а от крупи та овочі борщового набору навпаки здешевшали. Про це повідомляють в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1".

Для порівняння взяли серпень 2020 та 2019 років. Так цибуля подешевшала на 15%, капуста на 17%, а картопля втратила в ціні 6%, буряк став дешевший на 12%. 

А от серед продуктів, які набрали в ціні, першість виборола яловичина. Вона здорожчала і нині коштує 88 гривень 29 копійок. Свинину можна придбати за 81 гривню 65 копійок. 

Тим часом, ковбаса вищого сорту зросла у ціні на 4%. У середньому її вартість становить 102 гривні 97 копійок за кілограм. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держстат порахував, які продукти найбільше подорожчали від початку року. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація