Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
Ціна різдвяного холодцю зросла за 2018 рік на 17%

Лідер здорожчання - цибуля.

Традиційна новорічна страва українців – холодець – за рік подорожчала на 30 гривень або на 17%.

Експерти визначили його ціну у розрахунку на шістьох осіб, ідеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Для цього підрахували вартість свинини та яловичини по 800 грамів, моркви та цибулі по 200 грамів. Врахували також перець чорний горошком, лавровий лист і сіль. За рік свинина додала у ціні майже 20%. Яловичина подорожчала на 3%, а морква - на 7%. Лідером подорожчання стала цибуля. За рік ціна на неї зросла вдвічі.

Раніше у Національній комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, повідомили, що вартість централізованого опалення для населення в в середньому зросте на 17,1%. Зростання цін викликано підвищенням вартості газу для населення від 1 листопада на 23,4% - до 8550 грн за тисячу кубометрів. Відповідно зросли цін і для підприємств, які виробляють тепло та подають його до осель.

ВідеоЕксперимент "Сніданку": чи вистачить 54 гривні, аби харчуватися добу

Вартість харчування середньостатистичного українця становить 54 грн на добу. Сніданок провів власний експеримент та дізнався, чим можна поснідати пообідати та повечеряти за півсотні гривень.

Експеримент "Сніданку": чи вистачить 54 гривні, аби харчуватися добу

Залиште свій коментар

Вибір редакції