Ціни на сигарети в Україні можуть підскочити на 10 гривень

Ціни на сигарети в Україні можуть підскочити на 10 гривень

Найбільше від нововведень постраждають курці.

Кабмін хоче підвищити акциз на сигарети.

Уряд пропонує з 1 січня 2014 року підвищити ставки деяких податків і зборів. Законопроект про внесення змін до Податкового кодексу зареєстрували у Верховній Раді 1 липня.

Зокрема, у проекті пропонується збільшити збір за першу реєстрацію транспортного засобу, ставки акцизів на алкоголь і сигарети.

На думку президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, введення цих змін істотно не відіб'ється на роздрібних цінах, пишуть "Вести".

"Реєстрація на перше авто збільшиться вдвічі - замість 170 грн за малолітражку вартістю 100 тис. грн доведеться платити 340 грн, - пояснив Охріменко. - Пляшка дешевого пива подорожчає на 50-90 коп., дорогі сорти з великим вмістом солоду подорожчають на 5-7 грн за пляшку, дешева горілка стане дорожчою на 2-3 грн, пляшка дорогого вина стане дорожчою на 10 грн".

Однак, за його словами, найбільше постраждають українські курці.

"Найдешевші сигарети збільшаться в ціні на 2 грн, найдорожчі - на 10, - зазначив Охріменко. - Всього уряд планує зібрати від підвищення акцизів 2,9 млрд грн".

Експерт також додав, що Кабмін обрав самий м'який варіант із запропонованих проектів. Так, наприклад, пропонувалося збільшити вартість пиво в два рази.

Повʼязані теми:

Наступна публікація