Fitch покращило кредитні рейтинги п'яти українських міст

Fitch покращило кредитні рейтинги п'яти українських міст

Фото: Associated Press

Раніше був підвищений рейтинг України.

Слідом за рейтингом України міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило й рейтинги п'ятьох найбільших міст - Києва, Харкова, Одеси, Дніпра та Львова.

Зокрема, довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній та національній валюті був підвищений від рівня "B-" до "B". Прогноз – позитивний.

"Київ отримує вигоду від свого статусу столиці України і залишається найбільшим і найбагатшим містом у країні, населення налічує три мільйони жителів, а валовий міський продукт складає близько 23% ВВП країни. Відповідно до бюджетного регулювання, Київ має право брати позики на внутрішньому ринку та ззовні. Бюджетні рахунки подаються на грошовій основі, тоді як закон про бюджет затверджується на один рік", - ідеться в повідомленні Fitch Ratings.

Агентство уточнило, що кредитоспроможність цих п'яти українських міст на самостійній основі оцінюється на рівні "bb-". Цей показник вищий, ніж для країни загалом.

6 вересня Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента України в іноземній та національній валюті від рівня "B-" до "B". Також були підвищені рейтинги державних "Нафтогазу України" та "Укрзалізниці".

Уряд ухвалив проєкт бюджету на наступний рік і подав його до парламенту

Уряд ухвалив проєкт бюджету на наступний рік і подав його до парламенту

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація