МВФ схвалив бюджет України - Яресько

МВФ схвалив бюджет України - Яресько

Яресько: МВФ вже завершив свою оцінку бюджету / Фото: УНІАН

Фонд вже завершив свою оцінку бюджету та відповідного пакета законодавства.

Міжнародний валютний фонд погодився з тим, що ухвалений українським парламентом держбюджет відповідає цілям програми співробітництва України з Фондом.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, передає Економічна правда.

"Під час розгляду у Верховній Раді народні депутати, по-перше, внесли до проекту бюджету низку змін, які не були узгоджені з МВФ, по-друге, відмовилися від ухвалення нової редакції Податкового кодексу, яка була ухвалена президентом на Національній раді реформ та яка лягла в основу проекту закону про держбюджет, узгодженого Мінфіном з МВФ", - зазначила міністр.

За її словами, наразі МВФ вже завершив свою оцінку бюджету та відповідного пакета законодавства, прийняття якого було потрібно для ухвалення бюджету на 2016 рік.

"МВФ погодився з тим, що ухвалений бюджет в цілому відповідає цілям програми", - заявила Яресько.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про Державний бюджет України на 2016 рік" 31 грудня, який був прийнятий Верховною Радою 25 грудня.

Однак у січні стало відомо, що в прийнятому законі про бюджет з'явився пункт, який відтерміновує на рік початок дії нової системи фінансового контролю, яка передбачена Законом Про запобігання корупції і яка вводиться в дію рішенням НАЗК. Крім того, депутати опублікували документ, згідно з яким електронне декларування вводиться в дію не раніше 1 січня 2017 року. Саме ця норма є головним обов'язком України перед ЕС в частині отримання безвізового режиму.

Виявилося, що  ініціатором поправки фінального тексту закону про держбюджет, яка стосується відтермінування декларування всіх активів в електронному вигляді і загрожує запровадженню безвізового режиму, є позафракційний депутат Володимир Мисик.

Раніше міністр юстиції України Павло Петренко запевнив, що в проекті бюджету, поданому Кабміном, не було пунктів про відтермінування декларування всіх активів в електронному вигляді. За словами міністра, уряд якомога швидше подасть у парламент поправки в Закон про бюджет, які скасують цей пункт. Крім того, Кабмін вимагає розслідування інциденту.

Також за словами голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, у парламенті вже зареєстрували законопроект про скасування скандальної поправки.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація