На Донеччині ліквідували конвертцентр, до якого причетні податківці

До діяльности "конверту" було причетне керівництво маріупольської фіскальної служби.

На Донеччині припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з обігом у 300 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Зловмисники формували податковий кредит з ПДВ суб'єктам підприємницької діяльності та оформлювали фіктивні договори на виконання будівельних робіт, чим мінімізували податкові зобов'язання. За попередніми оцінками, протиправна діяльність протягом дев'яти місяців поточного року принесла її організаторам понад 300 мільйонів гривень незаконного доходу", - йдеться у ньому.

СБУ провела 26 санкціонованих обшуків у структурних підрозділах маріупольської фіскальної служби, за місцями мешкання організаторів схеми у Запоріжжі та Харкові.

Було вилучено 56 одиниць комп'ютерної техніки та флеш-носіїв, фінансово-господарську документацію, 43 печатки, два мільйони чотириста тисяч гривень та тридцять тисяч доларів США, банківські картки.

Тривають слідчі дії, трьох організаторів "конверту" затримано.

Нагадаємо, у Дніпрі "накрили" міжрегіональний конвертцентр з обігом у 600 млн гривенПравоохоронці встановили, що організатори "конверту" зареєстрували низку фіктивних фірм для мінімізації податкових платежів, незаконного формування податкового кредиту та переведення коштів у готівку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація