Нові санкції. Україна заборонила імпорт російських цементних клінкерів

Нові санкції. Україна заборонила імпорт російських цементних клінкерів

Фото: crhukraine.com

Торік РФ подвоїла постачання цього будматеріалу до України.

Кабмін ухвалив сьогодні, 29 серпня, рішення про заборону ввезення до України цементного клінкера із Росії. У Мінекономрозвитку пояснили – "з метою захисту інтересів національної економічної безпеки та інтересів українських виробників цементу".

"Внесення цементних клінкерів до списку заборонених до ввезення на територію України товарів походженням з РФ відбувається в рамках політики економічної протидії дискримінаційним діям щодо України з боку держави-агресора. За результатами 2017 року зафіксовано зростання імпорту цементних клінкерів із РФ до України майже вдвічі у порівнянні з 2016 роком - майже 0,9 млн тонн вартістю 32,9 млн доларів проти 0,5 млн тонн вартістю 14,4 млн доларів. Можливими наслідками цієї ситуації є погіршення економічного становища українських компаній-виробників цементу. Очікується, що рішення уряду призведе до скорочення залежності української економіки від імпорту і нарощування обсягів власного виробництва цементних клінкерів", - ідеться у повідомленні Мінекономрозвитку.

На підприємствах цементної галузі в Україні нині працює близько 5500 працівників, розмір середньої зарплати – 10 тис. грн.

"Рішення уряду дозволить зберегти наявні робочі місця із відповідним рівнем оплати праці, а також сприятиме створенню нових робочих місць в галузі", - переконані в Мінекономрозвитку.

Набули чинності нові американські санкції проти Росії за хімічну зброю

Набули чинності нові американські санкції проти Росії за хімічну зброю

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація