Рада дала "зелене світло" кредиту на 400 млн євро для аграріїв

Рада дала "зелене світло" кредиту на 400 млн євро для аграріїв

Фото: Reuters

Йдеться про 12-річний кредит із відсотковою ставкою в 1,6% річних.

Верховна Рада ратифікувала угоду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про залучення Україною кредиту на 400 млн євро, кошти якого будуть спрямовані на підтримку рибної галузі, малого та середнього агробізнесу.

За ухвалення відповідного законопроекту №0106 проголосували 269 народних депутатів за необхідного мінімума в 226 голосів, передає "УНІАН".

"Позичальником є Україна, яка за участю Мінагропроду і "Укрексімбанку" передаватиме через банківську систему гроші кінцевим бенефіціарам з метою фінансування проектів... Ставка відсотків буде за рік близько 1,6% в євро або ставка Euribor, яка зараз становить -0,2%, плюс 1%. Одноразових комісій не передбачено", - сказав заступник міністра фінансів Юрій Буца, презентуючи документ.

За його словами, реалізація проекту кредитування відбуватиметься в 2016-2020 роках. При цьому пільговий період погашення становитиме 4 роки, а загальний термін погашення – 12 років, включаючи пільговий період.

Нагадаємо, Українські аграрії мали отримати кредитування на 400 млн євро протягом найближчих 12 років із 4-річним пільговим періодом.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація