Росія затвердила санкції проти України

Росія затвердила санкції проти України

Медведєв підписав постанову про антисанкції / Фото: Reuters

РФ хоче стягнути з української сторони штраф.  

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову щодо поширення на Україну економічних заходів у відповідь на антиросійські санкції.

Про це повідомляє РИА "Новости".

Заходи діятимуть починаючи із 1 січня 2016 року. Йдеться зокрема про митні збори і продуктове ембарго.

"Україна заявила про те, що з початку наступного року починається, якщо говорити прямо, триває імплементація економічної частини угоди про асоціацію з Євросоюзом. У цих умовах нам необхідно захистити свій ринок і наших виробників і не допустити ввезення під виглядом українських товарів з інших країн. На практиці це означає, що з 1 січня 2016 року щодо України будуть застосовуватися ввізні мита, передбачені єдиним митним тарифом Євразійського економічного союзу ", - сказав Медведєв. 

Також глава російського уряду висловив упевненість, що Київ не буде платити "борг Януковича" у 3 мільярди доларів.

Медведєв доручив підготувати звернення в юридичні інстанції для стягнення боргу і штрафу з України.

Раніше Кабмін видав розпорядження, згідно з яким, мораторій на виплату трьох мільярдів доларів, які були отримані за часів правління Віктора Януковича в 2013 році, почне діяти від 20 грудня цього року. При цьому Міністерство юстиції доручили найняти адвокатів, які захищатимуть інтереси держави у суді.

Нагадаємо, уряд вирішив накласти мораторій на виплати за російськими єврооблігацями на суму в $ 3 млрд, і гарантованим державою кредитами КБ "Південне" і "Укравтодор" перед російськими банками. У середу, 16 грудня, МВФ ухвалив рішення, що борг, отриманий Україною в 2013 році, є офіційним, а не комерційним. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація