У банк "Михайлівський" ввели тимчасову адміністрацію

У банк "Михайлівський" ввели тимчасову адміністрацію

Фото: Карнет-Дизайн

Тимчасова адміністрація триватиме до 22 червня.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочали тимчасову адміністрацію у банку "Михайлівський", яку призначено терміном на 1 один місяць - до 22 червня 2016 року включно.

Як повідомляється на сайті фонду, тимчасовим адміністратором банку на цей період призначено Юрія Ірклієнка. Фонд обіцяє повідомити про терміни початку виплат вкладникам банку додатково на своєму сайті.

Як повідомлялося раніше, НБУ повідомив про прийняте рішення щодо віднесення банку "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних через проведені банком сумнівні операції з депозитами фізичних осіб вчора, 23 травня, пізно ввечері.

За інформацією НБУ, банк був проблемним з 23 грудня 2015 року та вів роботу з НБУ щодо врегулювання ситуації. 20 травня голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко залишив посаду.

В цей самий день банк під прикриттям технічного збою обмежив доступ куратора до бази даних і провів низку сумнівних операцій з вкладами фізосіб, збільшивши навантаження на Фонд гарантування на 1 млрд грн - до 2,6 млрд грн.

Чого чекати від долара найближчим часом

Чого чекати від долара найближчим часом

Згодом власник банку Віктор Поліщук, якому також належить мережа магазинів побутової техніки "Ельдорадо", повідомив, що за кілька днів до визнання банку "Михайлівський" неплатоспроможним продав свою частку у капіталі банку групі інвесторів - фізичних осіб.

Екс-глава правління банку Ігор Дорошенко з 23 травня обійняв пост головного виконавчого директора кіпрського холдингу PT Platinum Public Ltd, що володіє "Платинум Банком".

Зазначимо, банк "Михайлівський" працює на ринку України з 2013 року. Ключовим власників банку є український бізнесмен Віктор Поліщук, якому належить мережа магазинів побутової техніки "Ельдорадо".

Повʼязані теми:

Наступна публікація