У Мінфіні назвали термін, коли Україна планує відмовитися від кредитів МВФ

У Мінфіні назвали термін, коли Україна планує відмовитися від кредитів МВФ

Фото: analitica.com

Проєкт бюджету наразі вивчають у МВФ.

Міністерство фінансів України планує відмовитися від траншів Міжнародного валютного фонду в 2023 році. І до цього часу країна має бути чесним партнером.

Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

За його словами, без кредитів МВФ держава не зможе отримати іншу допомогу, оскільки Фонд "став знаком того, що в Україні певні процеси відбуваються цивілізовано". Марченко уточнив, що "це працює, як ланцюжок".

"Я дуже не люблю, коли від мене хтось щось вимагає. МВФ не вимагає - у нас партнерські взаємини. У конкретно цей життєвий цикл країни, а це 2020-2021 рік, нам такий партнер, як МВФ, потрібен. У стратегії Міністерства фінансів ми ставимо завдання відмовитися від фінансування МВФ у 2023 році. Але до цього часу ми повинні бути чесними партнерами. Тому перед тим, як віддати бюджет до парламенту, ми увесь пакет бюджету передали до МВФ", - пояснив Марченко.

Міністр також додав, що наразі між Фондом і українським урядом тривають перемовини.

"Нам потрібно пройти стадію обговорення за конкретними параметрами. Не йдеться про вимоги, ми просто пояснюємо, чому ми заклали таке зростання або такі витрати", - зауважив Марченко.

Нагадаємо, в червні 2020 року МВФ погодив нову кредитну програму для України на суму 5 млрд доларів. Перший транш у 2,1 млрд доларів Київ отримав 12 червня. У межах програми stand-by заплановані чотири перегляди — за підсумками червня, вересня, грудня 2020 року та червня 2021-го.  

МВФ відправив перший транш допомоги України

МВФ відправив перший транш допомоги України

5 мільярдів кредиту для України: чого МВФ хоче взамін

5 мільярдів кредиту для України: чого МВФ хоче взамін

Повʼязані теми:

Наступна публікація