У Німеччині стартували слухання щодо будівництва "Північного потоку-2" в обхід України

У Німеччині стартували слухання щодо будівництва "Північного потоку-2" в обхід України

Фото: Reuters

Всесвітній фонд дикої природи (WWF) виступає проти видачі дозволу на будівництво.

У Німеччині розпочалися слухання щодо проекту газопроводу "Північний потік-2", яким Росія хоче постачати газу в Німеччину та Європу в обхід України.

Як повідомляє газета Ostsee-Zeitung.

"П'ятиденні слухання, які проходять за закритими дверима, дозволять галузевим відомствам, громадським об'єднанням і зацікавленим громадянам привести свої аргументи", - зазначає видання. Всесвітній фонд дикої природи (WWF - ред) виступає проти видачі дозволу на будівництво.

За даними екологів, під час будівництва тільки у виключній економічній зоні Німеччини буде виділено 239 тонн фосфору. Захисники природи також вимагають поліпшення компенсацій за ймовірний збиток навколишньому середовищу. Свою незгоду з будівництвом газопроводу раніше висловили і фермери.

Нагадаємо, що розпочати будівництво другої черги газопроводу "Північний потік" довжиною 1200 кілометрів планується в 2018 році. Орієнтовна вартість проекту, який підтримує уряд ФРН, 9,5 млрд євро.

Російський Газпром може отримати доступ до європейського газогону в обхід України

Російський Газпром може отримати доступ до європейського газогону в обхід України

Чимало країн Східної Європи, а також США висловили занепокоєння, що газопровід може обмежити маршрути поставок та енергетичну безпеку ЄС. Інша проблема – газопровід підірве транзитну роль України, позбавить її зборів у кілька мільярдів доларів.

Тим часом у "Нафтогазі" переконують, що з 2020 року транзит російського газу територією України буде втричі-вчетверо дешевшим, ніж "Північним потоком-2".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація