Україна почала закачувати газ у підземні сховища

Україна почала закачувати газ у підземні сховища

Україна почала закачувати газ у сховища. / Фото: utg.ua

За кілька днів у газові сховища було закачано близько 100 млн куб. м газу.

Україна з 11 квітня почала закачувати природний газ у підземні сховища для створення необхідного запасу палива до опалювального сезону 2015-2016 рр., йдеться в повідомленні оператора ГТС держкомпанії "Укртрансгаз".

"За оперативною інформацією, добовий режим закачування блакитного палива в українські підземні сховища газу становить 39,8 млн куб. м. На аналогічну дату минулого року закачування природного газу не здійснювалася", - йдеться в повідомленні, на яке посилається УНІАН.

Як зазначили в компанії, за кілька днів у газові сховища було закачано близько 100 млн куб. м блакитного палива. "Закачування проходить в оптимальному технологічному режимі на двох газових сховищах", - додали в "Укртрансгазі".

Станом на ранок вівторка в українських газосховищах міститься 7,710 млрд куб. м газу, що на 6% більше від показників минулого року.

Нагадаємо, минулого тижня глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив про необхідність залучення іноземного капіталу в розмірі 1,5 млрд доларів для закачування газу в ПГС у літній період.

Повʼязані теми:

Наступна публікація