"Укрзалізниця" запустить чотири додаткові швидкісні поїзди

"Укрзалізниця" запустить чотири додаткові швидкісні поїзди

Фото: УНІАН

У кожному новому поїзді буде по п'ять вагонів.

У 2017 році "Укрзалізниця" придбає чотири міжрегіональні швидкісні потяги локомотивної тяги, в яких буде по п'ять вагонів у кожному.

"Рухомий склад поїздів планується використовувати для перевезення пасажирів на наступних маршрутах: четверта пара у напрямку Київ – Львів за новим маршрутом через Вінницю – Хмельницький – Тернопіль, п'ята пара у сполученні Київ – Харків та четверта пара сполученням Київ – Дніпро – Запоріжжя (або Красноармійськ), Одеса – Дніпро (сезонний, літній), Одеса — Львів, подовження маршруту поїзда Київ – Запоріжжя до Мелітополя", - написав у Facebook керівник "Укрзалізниці" Войцех Балчун.

Зазначимо, що швидкісні поїзди почали курсувати в Україні п'ять років тому.

"Майже удвічі за цей час збільшилася кількість міст, які об'єднує швидкісне сполучення. За п'ять років курсування швидкісними поїздами скористалося 12 мільйонів пасажирів. Відкритий перший маршрут у міжнародному сполученні Київ-Перемишль (Польща). Плануємо розвивати мережу швидкісного руху, впроваджувати нові маршрути та збільшити інтенсивність руху на вже існуючих", - запевнив Балчун.

Тим часом додаткові поїзди "Інтерсіті+" уже в березні з'єднають Київ із двома великими містами.

"Укрзалізниця" запускає потяг з вагонами-трансформерами

"Укрзалізниця" запускає потяг з вагонами-трансформерами

Повʼязані теми:

Наступна публікація