Американські вчені розповіли, коли люди почнуть освоювати Марс

Американські вчені розповіли, коли люди почнуть освоювати Марс

Вчені назвали терміни освоєння людиною Марса. / Фото: Mars One

На думку наукових експертів, це відбудеться не раніше 2033 року.

Експерти Планетарної спільноти під час засідання, що відбулося 2 квітня, назвали приблизні терміни освоєння людиною Марса. Матеріали засідання його організатори пообіцяли опублікувати пізніше, а коротко з ними знайомить видання NY City Times.

На думку експертів, досягти орбіти Марса астронавти зможуть до 2033 року, а до 2039 вони здійснять першу висадку на поверхню планети. Як зазначають фахівці, за 18 років з 2015 по 2033 роки в США може змінитися як мінімум три адміністрації президента, і експертам не хотілося б, щоб це призвело до змін у космічній політиці США.

Також вчені стурбовані доцільністю орбітальної місії на Марсі. На їхню думку, через тривалий політ астронавтів на планеті й сильну радіацію не має сенсу затягувати їхнє перебування на орбіті, а набагато розумніше почати спуск на поверхню Марса, де люди, ймовірно, проведуть не один місяць.

Великі надії вчені пов'язують з участю бізнесу в освоєнні космосу. Так, у вересні 2014 року НАСА офіційно оголосило, що обрало компанії Boeing і SpaceX для укладення багатомільярдного контракту на будівництво пілотованих багаторазових космічних кораблів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація