"Марсіанський" корабель успішно приводнився у Тихому океані

"Марсіанський" корабель успішно приводнився у Тихому океані

"Оріон" приводнився у Тихому океані поблизу Каліфорнії. / Фото: NASA

Корабель спускався в атмосферу на швидкості 32000 км/год.

Космічний корабель "Оріон", на якому астронавти зможуть підкорювати Місяць і навіть Марс, вдало впорався з першою місією. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Перший тренувальний політ "Оріона" був безпілотним. Він злетів із мису Канаверал, піднявся на висоту в майже 6000 кілометрів, двічі облетів навколо Землі і приводнився біля узбережжя Каліфорнії.

Цей старт дасть зрозуміти, чи зможе човен захистити астронавтів від космічної радіації, як добре працюють теплові екрани та спусковий механізм. 

Корабель спускався в атмосферу на швидкості 32000 км/год. При цьому "Оріон" витримав нагрів в 2200 градусів за Цельсієм - це в два рази гарячіше, ніж розплавлена вулканічна лава. Сила гравітації в модулі у вісім разів перевищувала звичайну земну.

Протягом декількох хвилин були розкриті 11 парашутів, у тому числі три основних, величезного розміру. Це дозволило знизити швидкість модуля до 20 км/год, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

На цій швидкості капсула опустилася в Тихий океан. В районі посадки знаходяться американські військові кораблі, які за допомогою водолазів повинні підняти плавучу капсулу на борт.

Нагадаємо, Reuters показав історичний запуск космічного корабля Orion.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація