Менше стресу та правильне харчування: у чому полягає формула довголіття

Менше стресу та правильне харчування: у чому полягає формула довголіття

Фото: pixabay.com

Населення в розвинених країнах в середньому живе на 10 років більше, ніж ще 50 років тому.

Тривалість життя людей збільшується.

Такого висновку дійшли дослідники Організації економічного співробітництва та розвитку, йдеться у сюжеті «Сніданку з 1+1». За їхніми підрахунками, населення в розвинених країнах в середньому живе на 10 років більше, ніж ще 50 років тому.

Найбільші довгожителі у світі - японські жінки та швейцарські чоловіки. За даними, їхній середній вік складає 86 та 81 рік відповідно. В Україні ці показники значно поступаються рекордсменам. В середньому вік наших чоловіків сягає 66 років, а жінок на 10 більше.

Секрет довголіття знає Міратта Іскандерова. Бабуся, адже має четверо онуків, зізнається – свого віку не відчуває. В першу чергу - завдяки рідним.

Не останню роль відіграють й фізичні вправи. Вдома присідання, а на повітрі - традиційна для українців дачна фізкультура. І, звичайно ж, не варто забувати про правильне харчування.

Саме здорове харчування - запорука довголіття. Наш організм – наче батарейка і його необхідно увесь час підживлювати.

Рецепт довголіття: 66% захворювань можна лікувати їжею

Рецепт довголіття: 66% захворювань можна лікувати їжею

А ще – варто уникати стресу та шкідливих звичок. Куріння та алкоголь віку точно не додадуть. Й не варто згадувати дідуся чи бабусю, що все життя собі ні в чому не відмовляють.

Так, у 76 життя тільки починається. Власним прикладом доводить пані Міратта й будує плани на майбтнє. Аби бути в тренді - нещодавно навіть закінчила курси комп’ютерної грамотності.

Формула довголіття проста. Найголовніше - більше рухатися, менше стресу та правильне харчування. І, звичайно ж, частіше спілкуйтеся зі своїми рідними. Позитивні емоції – подовжують життя.

Нагадаємо, американські науковці провели аналіз даних тривалості життя і визначили межу віку, якої може досягнути людина. Можливо, людське життя обмежується 115 роками.

Повʼязані теми:

Наступна публікація