Помилка Microsoft позбавила користувачів Windows 10 Pro ліцензії

Помилка Microsoft позбавила користувачів Windows 10 Pro ліцензії

Фото: Getty Images

У службі підтримки Microsoft заявили, що знають про проблему і працюють над виправленням бага.

Користувачі звернули увагу на помилку на серверах активації Microsoft.

На деяких комп'ютерах з Windows 10 Pro операційна система видавала повідомлення, що ліцензія на Windows 10 Pro відключена і пропонувала користувачам встановити Windows 10 Home.

При проведенні діагностики виявлявся конфлікт ліцензій, оскільки установка Windows 10 Pro намагається працювати з ліцензією Windows 10 Home. Користувачеві в цьому випадку необхідно або змінювати операційну систему на версію Home, або придбати ключ для Pro версії. Однак спроба придбати ключ Windows 10 Pro в магазині додатків не допомагає вирішити проблему.

У службі підтримки Microsoft заявили, що знають про проблему і працюють над виправленням бага, пов'язаного з певним збоєм на сервері активації. У компанії визнали, що деякі системи з Windows 10 Pro, а також Windows 10 Enterprise не розпізнають активовану раніше ліцензію.

З цією проблемою зіткнулися користувачі в Росії, Японії, США, Кореї та інших країнах. Microsoft пообіцяла, що проблема буде вирішена протягом доби, а комп'ютери з Windows 10 Pro отримають автоматичне виправлення.

Від раку помер співзасновник компанії "Microsoft"

Від раку помер співзасновник компанії "Microsoft"

Нагадаємо, що Microsoft відкликала останнє оновлення Windows після видалення файлів користувачів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація