Апеляційний суд відхилив відвід прокурорів у справі Корбана

Апеляційний суд відхилив відвід прокурорів у справі Корбана

Судді назвали дії прокурорів "висловленням своєї думки" / Фото: Євгенія Кравчук

Колегія суддів назвала різкі заяви прокурорів "висловленням думки".

Колегія суддів Апеляційного суду Києва відхилила клопотання адвоката Оксани Томчук про відвід групи прокурорів, які беруть участь у засіданні щодо розгляду апеляційної скарги на арешт Геннадія Корбана.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар партії УКРОП Євгенія Кравчук.

"Суд вважає, що звинувачуючи адвокатів у тому, що вони пишуть багато скарг, називаючи рішення Європейського суду з прав людини та КПК України "якимись документами", наполягаючи на тому, що не слід долучати до матеріалів справи медичну документацію, невигідну стороні звинувачення, прокурори просто висловлювали свою думку", - наголосила вона.

Зазначимо, захист Корбана заявив про відвід прокурорам Голінченку, Чижу та Василенкову через підозри в їхній упередженості.

За словами захисників представники обвинувачення вчиняли дії, спрямовані на порушення прав їхнього підзахисного, заперечували факт необхідності виконувати рішення Європейського суду з прав людини та норми Конвенції захисту прав людини та основоположних свобод, а їхня поведінка у суді має обвинувальний ухил.

Крім того, адвокати наголосили, що прокурори намагалися переконати суд не долучати до матеріалів справи медичні документи, подані захистом, та документи, які підтверджують, що один зі свідків перебуває у розшуку Національної поліції. Також, на думку захисників, прокурори виявляли неповагу до захисту та порушували кодекс професійної етики та поведінки працівників прокуратури.

Нагадаємо, 28 грудня 2015 року суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус прийняв рішення про арешт Геннадія Корбана на два місяці. Перед цим політик був примусово доставлений у Київ. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви та підозри, що у Корбана дійсно проблеми зі здоров'ям, адже його обстежили в дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

25 грудня під час засідання лідеру партії стало погано і його госпіталізували в лікарню Інституту Амосова, де провели стентування. Пізніше в лікарні винесли медичний висновок про задовільний стан здоров'я.

26 грудня Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про доставку Корбана в суд, але через поганий стан здоров'я політика завершити розгляд справи у суботу не вдалося. Суд перенесли на 27 грудня і тривав він до майже 14 години 28 грудня.

5 січня 2016 року Геннадій Корбан заявив, що екс-регіонал Олег Царьов, який підтримує терористів на Донбасі, свідчить проти нього в Генпрокуратурі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація