Аваков розповів про тисячу дзвінків у Росію з району вбивства Шеремета

Аваков розповів про тисячу дзвінків у Росію з району вбивства Шеремета

Фото: Reuters

У слідчих є основні версії та коло підозрюваних, але жодних конкретніших успіхів досягти не вдалося.

Слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета визначилося з колом осіб, які можуть бути причетними до злочину. Це було зроблено за наслідками аналізу зібраних матеріалів і записів з камер спостереження в районі трагедії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Обличчя цих людей наразі не оприлюднюють, бо хочуть їх достеменно ідентифікувати. За даними правоохоронців, частина підозрюваних уже за кордоном – у Росії та Білорусі. "Слідство не виключає, що це суто замовне вбивство, і замовлення надійшло з Росії. І це політичне вбивство. В районі злочину зафіксовано тисячу з'єднань з російськими абонентами", - каже міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Слідчі шукають причетних до вбивства журналіста Павла Шеремета

Слідчі шукають причетних до вбивства журналіста Павла Шеремета

Мотивом, на думку керівника МВС, могла стати професійна діяльність Шеремета та його активна громадянська позиція. "Журналіст підіймав тему вербування російською ФСБ українських громадян для ведення диверсійно-дестабілізаційної роботи", - наголосив міністр.

Як уже повідомлялося, в середу правоохоронці звітували про хід розслідування вбивства Шеремета. Зокрема було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використали елементи протипіхотної міни МОН-50. Також слідство визначило пріоритетну версію злочину. Крім того, правоохоронці зауважили, що в ході слідства було допитано 1800 осіб, з яких понад 300 — безпосередні очевидці вибуху, мешканці будинків у районі вибуху.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

Повʼязані теми:

Наступна публікація