"Беркут" розігнав мітинг "врадіївців" на Майдані Незалежності

Спецпризначенці почали свою акцію близько опівночі.

Спецпідрозділ "Беркут" розігнав мітинг проти міліцейського свавілля, який відбувався на столичному Майдані Незалежності. Атака на мітингувальників розпочалася близько 23:30 у четвер, 18 липня, повідомляє "Українська правда".

Перед цим представник київського управління благоустрою з 23:15 намагався вручити учасникам мітингу на Майдані повідомлення про незаконність встановлення наметів. Однак люди відмовились приймати повідомлення, заявивши, що не знають, хто власник наметів.

Біля наметів у той час перебувало від 100 до 200 осіб. Серед них були матері, які прийшли під МВС, щоб розповісти про знущання правоохоронців над їхніми синами. Також на Хрещатику знаходилися люди з Полтави і Кіровоградщини, які долучились до "Врадіївської ходи" і пішки йшли до Києва. Людей із самої Врадіївки, за повідомленням журналістів, не було.

На місце проведення акції прибули 4 автобуси "Беркуту". Мітингувальники згуртувалися в коло, співали гімн України і кричали "Зрадники у погонах", "Слава Україні", "Смерть ворогам".

"Беркут" по одному висмикував людей. Також спецпризначенці знесли встановлені раніше 2 намети.

У відповідь хтось із мітингувальників кинув димову шашку. Інші джерела стверджують, що "димовухи" прилетіли з боку міліції.

Дехто з учасників мітингу дістав серйозні пошкодження. На Майдан викликали медиків "швидкої допомоги".

Керівник бійців "Беркуту" наказав відтісняти людей вбік виходу з метро "Хрещатик". Під час тисняви від міліціонерів перепало навіть журналістам.

Затриманих учасників акції міліція тримає в одному з відділень у центрі столиці. Активісти наразі гуртуються та через соцмережі повідомляють про намір брати міліцейську будівлю штурмом.

Як повідомлялося, напередодні вдень під будівлею МВС учасники врадіївського протесту кричали "Ганьба!" і вимагали відставки міністра внутрішніх справ

Повʼязані теми:

Наступна публікація