Болгарія пообіцяла підтримати Україну на Генасамблеї ООН

Болгарія пообіцяла підтримати Україну на Генасамблеї ООН

За словами Росен Плевнелієва, Болгарія виступає на захист України / Фото: facebook.com/petroporoshenko

За словами Росена Плевнелієва, Україна має право бути демократичною і належати до країн-членів Євросоюзу.

На Генеральній асамблеї ООН Болгарія підтримає Україну.

Про це заявив президент Болгарії Росен Плевнелієв під час візиту в Київ.

За словами Плевнелієва, Болгарія виступає за дотримання міжнародного права і за захист України, за збереження її суверенітету і за невід'ємне право українців обирати своє майбутнє.

"Голос Болгарії на Генеральній Асамблеї ООН, яка запланована восени цьогоріч, буде на захист України і світу", - запевнив глава Болгарії.

Також він звернув увагу на відповідальність країн-підписантів Будапештського меморандуму і важливість дотримання своїх зобов'язань.

При цьому Плевнелієв висловив переконання, що Україна, незважаючи на своє сусідство з Росією, має право і можливість бути демократичною і належати до країн-членів Євросоюзу.

Під час переговорів болгарський і український президенти розглянули питання європейської і глобальної безпеки в контексті ситуації на Донбасі.

Своєю чергою, Петро Порошенко підкреслив готовність до політичного процесу для врегулювання ситуації на Донбасі, але за умови повного виконання Мінських угод.

Єдиним шляхом політичного врегулювання, на думку українського лідера, є проведення чесних і прозорих виборів у відповідності до стандартів і при спостереженні експертів Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

"Тільки шляхом вільних виборів ми можемо отримати законних представників Донбасу, з якими ми за тиждень розв'яжемо всі питання без російського зброї і російського впливу", - сказав Порошенко.

Також він наголосив на необхідності виконання пункту Мінських домовленостей про звільнення всіх заручників, які перебувають на окупованій території і утримують у Москві.

"Росія повинна продемонструвати готовність до повного виконання Мінських угод", - зазначив президент України.

Нагадаємо, Болгарія відмовилася визнавати "Л/ДНР", а Крим вважає українським.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Сесія Генасамблеї ООН. Головне
Наступна публікація