Генсек ОБСЄ заявив про "обережний оптимізм" щодо виконання Мінських угод

Генсек ОБСЄ заявив про "обережний оптимізм" щодо виконання Мінських угод

Повинен сказати, що я відчуваю обережний оптимізм - Заньер

При цьому він підкреслив, що виконання мінських домовленостей - непростий і довгий процес.

Генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі Ламберто Заньєр заявив, що відчуває "обережний оптимізм" з приводу виконання мінських угод.

Про це пише "Українська правда" із посиланням на "Комерсант".

"Повинен сказати, що я відчуваю обережний оптимізм. З 1 вересня угода про припинення вогню в значній мірі дотримується. Ми спостерігали обмежену кількість порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях", - зазначив Заньєр.

При цьому він підкреслив, що виконання мінських домовленостей - непростий і довгий процес. "Ви знаєте, це не так просто: це тривалий процес і різні питання обговорюються одночасно. Іноді є прогрес в одній області, але потім він може сповільнитися і йдуть дискусії з інших питань", - повідомив він.

На питання про те, чи є неминучим продовження мінських угод після закінчення 2015 року, Заньєр відповів: "Враховуючи останні події і необхідність організації виборів в деяких районах Донецької та Луганської областей відповідно до законодавства України, буде непросто укластися в узгоджений в Мінську графік".

Нагадаємо, що моніторингова місія ОБСЄ оприлюднила звіт про вчорашній обстріл Донецька.

Повʼязані теми:

Наступна публікація