Гучна справа: екс-податківцям у бігах заочно оголосили про підозру - Матіос

Гучна справа: екс-податківцям у бігах заочно оголосили про підозру - Матіос

Фото: УНІАН

У ніч з 22 на 23 травня троє підозрюваних покинули територію України.

Військова прокуратура заочно оголосила про підозру екс-начальникам Державної податкової служби Києва Олега Низенка і управління в Одеській області Олександру Чернобаю.

Про це сказав заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, - пише "Левый берег".

Він повідомив, що оскільки операція із затримання 24 травня 23 екс-керівників податкових органів тривала одночасно у 15 регіонах країни, таки стався витік інформації. "У ніч з 22 на 23 травня о 5:20 3 людини (підозрювані) покинули територію України", - зазначив Матіос.

29 травня прокуратура заочно повідомила про підозру ще 2 екс-керівникам податкової. "В офіційному порядку оголошені та направлені у відповідності з Кримінальним процесуальним кодексом підозри двом дуже знаковим для економіки людям - це начальник податкової адміністрації в Одеській області Чорнобай... і всім відомий ще з часів "Помаранчевої революції" пан Низенко - начальник податкової адміністрації Києва та Київської області", - сказав Матіос. За словами Матіоса, Низенко перебуває в Іспанії, а Чорнобай - ховається на території України.

Також головний військовий прокурор повідомив, що екс-заступник начальника Податкової Києва Тетяна Детюк, яка отримала умовний термін восени 2016 року, досі перебуває під охороною спецслужб.

Нагадаємо, що раніше глава МВС Арсен Аваков повідомив про підготовку апеляційних скарг на рішення Печерського райсуду Києва про звільнення декількох підозрюваних колишніх податківців під особисте зобов'язання. 

Нагадаємо, масштабну антикорупційну операцію провели Генпрокуратура і МВС. Після обшуків були затримані 23 колишніх високих обласних чинів Міністерства доходів і зборів зі східних і південних областей, а також Києва. Над цим спільно працювали 1700 поліцейських і півтисячі працівників прокуратури.

Печерський райсуд Києва відпустив під заставу в розмірі 15 млн гривень колишнього начальника Державної податкової служби в Луганській області Олександра Антипова.

Колишній керівник Державної податкової служби у Полтавській області Володимир Задорожний, затриманий під час масштабної антикорупційної операції 24 травня, вийшов на волю. Печерський районний суд Києва вирішив призначити Задорожному запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою.

Двом київським податківцям, екс-головам районних управлінь податкової інспекції, дозволили вийти під заставу розміром 1 млн, а екс-очільника податкової Подільського району Олексія Ярошенка, якому закидають співпрацю і участь у схемах Януковича, відпустили із зали суду під особисте зобов'язання без браслету.

Колишньому голові районної державної податкової інспекції Солом'янського району Києва Анатолію Яценку призначили запобіжний захід у вигляді 2 місяців арешту з можливістю внесення 10 млн грн застави. 

Залаштунки антикорупційного кіно: правоохоронці похвалилися результатами спецоперації

Залаштунки антикорупційного кіно: правоохоронці похвалилися результатами спецоперації

Повʼязані теми:

Наступна публікація