В Україні з'явиться гвинтокрил-музей генерала Кульчицького

В Україні з'явиться гвинтокрил-музей генерала Кульчицького

В Україні з'явиться гвинтокрил-музей генерала Кульчицького

Від дня загибелі героя минуло три роки.

В Україні вшанували пам'ять генерал-майора Сергія Кульчицького та ще одинадцятьох гвардійців, які загинули три роки тому. Це сталося, коли в український ґвинтокрил неподалік Слов'янська бойовики поцілили з переносного зенітно-ракетного комплексу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На плацу Олександрійського ґвинтокрильного полку повз рідних загиблих урочистим маршем пройшли кілька сотень пілотів і техніків. Вдова командира загиблого борту Людмила Бульдович не стримувала сліз. Вона розповіла, що про трагедію дізналася першою – від бойовиків. Ті залишили повідомлення на сторінці українського офіцера в одній із соцмереж. Після трагедії вона пішла служити в рідний полк чоловіка. Там її невдовзі заступить син – теж пілот.

Україна вшанувала пам'ять генерал-майора Сергія Кульчицького та загиблих гвардійців

Україна вшанувала пам'ять генерал-майора Сергія Кульчицького та загиблих гвардійців

Єдиний, хто вижив у моторошній катастрофі, переконаний у тому, що врятувати гвинтокрил шансів не було. Льотчик-штурман Олександр Макеєнко каже, що між вибухом і падінням машини були лічені секунди. В рідному для Кульчицького Львові шану йому віддали бойові побратими. До могили на Личаківському цвинтарі вони принесли квіти та лампади. "Людина, яка нас всього навчила, яка практично зробила з нас тих, ким ми є", - каже боєць із позивним "Сталкер". "Він нам постійно допомагав всім, чим міг. Це єдиний генерал зі всіх генералів України, який дійсно був на бойових діях, а не топтав паркет. Він був із хлопцями", - розповів військовий із батальйону Кульчицького Назар Конон.

На Кіровоградщині, де базувалася військова частина Кульчицького, в розташуванні полку відкрили стелу пам'яті загиблим захисникам України. За кілька місяців на плацу встановлять гвинтокрил МІ-8 і в ньому облаштують музей у пам‘ять про "борт № 16" та його екіпаж.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Повʼязані теми:

Наступна публікація