Холодницький оголосив підозру одному з керівників Укрдержархіву

Холодницький оголосив підозру одному з керівників Укрдержархіву

Фото: Associated Press

Посадовець підозрюється в хабарництві.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру у вчиненні кримінального правопорушення заступнику голови Державної архівної служби України. Посадовця напередодні викрили в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 10 тисяч доларів.

КЕРІВНИК САП ПОВІДОМИВ ПРО ПІДОЗРУ ЗАСТУПНИКУ ГОЛОВИ УКРДЕРЖАРХІВУ У вівторок, 9 липня 2019 року, керівником...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура Середа, 10 липня 2019 р.

У коментарі ТСН Холодницький уточнив, що ім’я затриманого – Ігор Бондарчук. Його посада належить до категорії "А" - вищого корпусу державної служби. Високопосадовця було викрито в рамках спільної операції прокурорів САП, детективів НАБУ та працівників управління "К" Служби безпеки України. "Слідством встановлено, що за "винагороду" у 10 тис. доларів США чиновник обіцяв громадянину посприяти у його працевлаштуванні до Фонду державного майна України через службовців фонду, скориставшись своїми зв’язками у держустанові", - повідомляють у САП.

Правоохоронці затримали підозрюваного на гарячому – одразу після одержання ним другої частини обумовлених коштів. Крім того, в рамках розслідування іншого кримінального провадження, заступнику голови Укрдержархіву інкриміновано декларування недостовірної інформації – відсутність згадок про дохід у 1,2 млн грн від від продажу квартири у Києві в 2016 році та інші операції з нерухомістю. Слідство у цих справах триває. "Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу", - повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що заступник голови Державної архівної служби за 10 тисяч доларів обіцяв сприяти працевлаштуванню у Фонді державного майна, а потім скинув ціну до 9,8 тис. доларів. Під час отримання другої частини хабара у розмірі 4,8 тис. доларів його затримали правоохоронці – цим пояснюються обшуки у Фонді держмайна, які проводили працівники Національного антикорупційного бюро та Служби безпеки України.

На отриманні хабара спіймали виконувача обов'язків голови Держслужби зайнятості Ярошенка

На отриманні хабара спіймали виконувача обов'язків голови Держслужби зайнятості Ярошенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація