Каськіва оголошено в розшук - Аваков

Каськіва оголошено в розшук - Аваков

Екс-главу Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами оголосили в розшук.

Екс-главу Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами часів Януковича Владислава Каськіва оголошено в розшук.

Його звинувачують за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах організованою групою) та ч.2 ст. 366 (вчинення службового підроблення, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Зокрема йдеться про розкрадання державних коштів в 2012-2013 роках на суму 7 500 000 гривень за укладеним Каськівим договором про надання фіктивних рекламних послуг з ТОВ "Глорія".

Каськів тривалий час ховається за кордоном. Наразі рішенням суду його оголосили в розшук, а на його майно наклали арешт.

Також розслідується ще кілька епізодів на значно більші суми розкрадань державних коштів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Арсен Аваков.

Нагадаємо, Владислав Каськів був лідером партії "Пора", яка брала участь у Помаранчевій революції. З 23 грудня 2010 по 15 березня 2014 він був головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

Крім того, Каськів запам'ятався завдяки скандалу з лижним інструктором з Іспанії. У 2012 році Каськів, будучи головою Державного агентства з інвестицій та інновацій, підписав з іспанською компанією мільярдну угоду про співпрацю щодо реалізації національного проекту "LNG-термінал". Зокрема, компанія повинна була виступити інвестором реалізації проекту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація