Київ вимагає негайно припинити суд над Савченко

Київ вимагає негайно припинити суд над Савченко

Вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити зазначений судовий фарс - МЗС

Савченко та інших громадян України продовжують незаконно утримувати на території Росії.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з так званим "розглядом по суті кримінальної справи" над громадянкою України, народним депутатом Надією Савченко.

"Вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити зазначений судовий фарс і звільнити Надію Савченко і всіх інших громадян України, які продовжують незаконно перебуває на території Росії", - йдеться в коментарі МЗС України оприлюдненому прес-службою відомства у вівторок.

Згідно з повідомленням, російська сторона, порушуючи взяті на себе зобов'язання в рамках Ради Європи, продовжує ігнорувати статус Надії Савченко як члена Парламентської Асамблеї Ради Європи, яка користується відповідним імунітетом, наявність якого підтверджено відповідним висновком комітету ПАРЄ з питань правил процедури, імунітету та інституційних справ.

"29 вересня ц. р. Донецький міський суд Ростовської області в черговий раз довів політичну вмотивованість цього надуманого і повністю сфабрикованої справи, відмовивши у задоволенні клопотання захисту про використання в ході судових слухань технічних засобів для представлення доказів і не дозволивши застосовувати поліграф при проведенні допиту Надії Савченко", - наголошує МЗС України.

Нагадаємо, в суді російського міста Донецьк Ростовської області продовжується судовий процес у справі українки Надії Савченко. Її звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів в Луганській області України.

Савченко розповіла у суді історію свого полону

Савченко розповіла у суді історію свого полону

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація