Кремль доводить Донбас до гуманітарної катастрофи – Яценюк

Кремль доводить Донбас до гуманітарної катастрофи – Яценюк

Яценюк вважає, що "гуманітарку" не пускають на Донбас через російських бойовиків / Фото: Reuters

На думку глави уряду, російські найманці розкрадають "гуманітарку". 

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк поклав відповідальність за гуманітарну катастрофу, яка загрожує Донбасу, на Кремль.

За словами очільника Кабміну, саме Росія контролює поставки продуктів на Луганщині та Донеччині та соціальні виплати у вказаному регіоні.

"Зараз питання поставок туди (на Донбас - Ред) як продуктів харчування, так і здійснення соціальних виплат, знаходиться виключно в руках Кремля. Кремль несе відповідальність за гуманітарну катастрофу, яка насувається на території Донецької та Луганської областей", - сказав Яценюк.

Він наголосив на тому, що українська влада не може відправити гуманітарну допомогу для жителів Сходу, адже її розграбовують або блокують проросійські найманці.

"Як тільки гуманітарна допомога, сформована українським урядом, доїжджає до першого блокпоста, який контролюється російськими терористами, її або не пропускають, або просто розкрадають", - додав прем'єр.

Як повідомлялося раніше, в окупованій бойовиками Макіївці почались голодні бунти проти "ДНР". Люди перекрили дорогу і вимагали обіцяні безкоштовні продукти.

Яценюк розповів про гуманітарну катастрофу на Донбасі

Яценюк розповів про гуманітарну катастрофу на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація