Лавров про виконання "Мінська – 2": Порошенко задирається

Лавров про виконання "Мінська – 2": Порошенко задирається

Лавров прокоментував Мінські угоди / Фото: Reuters

Очільник МЗС розкритикував "антиросійську риторику" українського лідера.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив про те, що президент України Петро Порошенко мав можливість продавити виконання Мінських угод.

На думку російського дипломата, Порошенко "задирався" заради політичних рейтингів замість того, щоб наполягати на виконанні домовленостей.

"Порошенко мав усі можливості продавити через радикалів, через екстремістів, які намагалися його звинуватити в національному зрадництві, рішення, які втілювали б у життя цей важливий документ", - заявив очільник російського зовнішньополітичного відомства в інтерв'ю телеканалу "Звезда".

За словами Лаврова, Порошенко вважає, що домовленості – перший крок до припинення окупації Донбасу агресором.

"Навіть самі терміни, які підбиралися, говорили про те, що йому хочеться задиратися. І тим самим набирати внутрішньополітичні очки. Наскільки вийшло, я не знаю. Рейтинги говорять про інше", - додав міністр. 

Як повідомлялося раніше, проросійські бойовики зайшли в "сіре" Комінтернове 22 грудня разом з бронетехнікою, чим порушили Мінські домовленності. У селищі відразу стали шукати порожні будинки, а спостерігачів ОБСЄ на територію не пустили. Бойовики відразу вдалися до обшуків цивільного населення, а на перемовини щодо звільнення села - відмовилися йти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація