Луценко заявив, що у нього немає готових резонансних справ

Луценко заявив, що у нього немає готових резонансних справ

Фото: Reuters

У генпрокурора погані новини для тих, хто чекає швидких кримінальних справ.

Новопризначений генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що поки немає готових резонансних справ стосовно народних депутатів або колишніх високопоставлених чиновників.

"Перша новина погана: жодної справи, яку зараз я можу з чистим серцем підписати і відправити на зняття недоторканності у Верховну Раду або стосовно колишніх високопосадовців, на народних депутатів, направити в суд, немає. Готових справ немає. Друга новина хороша – матеріалів багато", - сказав Луценко в інтерв'ю програмі "Факти тижня" на телеканалі ICTV, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому генпрокурор заявив, що у відомстві знаходяться багато справ з політичних або бізнес-мотивів, які повинні бути закриті. Як приклад він навів справу стосовно спікера Верховної Ради Андрія Парубія, яка була відкрита у 2010 році і до цих пір знаходиться в ГПУ.

"Ви знаєте, що Парубій досі - клієнт Генпрокуратури? Він досі проходить по кримінальній справі за опору держзраді під час так званих "харківських угод". Він кидав димову шашку", - сказав Луценко.

"Справи проти всіх жертв політичних і бізнес-мотивованих репресій необхідно закрити", - заявив генпрокурор.

Нагадаємо,  12 травня, під час засідання Верховної Ради нардепи підтримали призначення лідера фракції БПП у парламенті Юрія Луценка генеральним прокурором України. За нього віддали голос 264 депутати, утрималися - 16, не голосували - 33.

А вже 13 травня президент України Петро Порошенко представив нового генерального прокурора Юрія Луценка колективу Генпрокуратури. На церемонії представлення також були присутні голова Верховної Ради Андрій Парубій, прем'єр-міністр Володимир Гройсман та керівники силових відомств. 

Що планує робити на новій посаді новий генпрокурор

Що планує робити на новій посаді новий генпрокурор

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація