Незаконний мізер: депутати прокоментували свої зарплати

Незаконний мізер: депутати прокоментували свої зарплати

Задоволених поточним станом справ не знайшлося.

Українські депутати самі не розуміють, на яких підставах їм нараховують гроші, бо кошторису нема, а спроба дослідити це питання шляхом створення слідчої комісії була тільки одна і успіхом вона не увінчалася. В оцінках того, дорого чи дешево обходяться парламентарі бюджетові, політики розійшлися, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ми не знаємо насправді, куди йдуть гроші! Ми два роки намагаємося отримати елементарний звіт, куди іде бюджет. Якщо чесно, ми отримуємо свої гроші і компенсацію – незаконно. Бо кошторису нема!", - твердить Вікторія Войцицька.

Чи не дорого для українців обходиться утримання народних обранців. Відповідають депутати

Чи не дорого для українців обходиться утримання народних обранців. Відповідають депутати

"Я думаю, шо це мізер – те, що державі коштують народні обранці. Сорок мільйонів доларів на рік – вищий законодавчий орган держави. Я думаю, що це така зарплата місячна депутатів Бундестагу", - сказав Борислав Розенблат, додавши, що зарплата народного депутата не повинна порівнюватися із зарплатами звичайних українців. "Та ну, ви що? Щось Борислава закрутило", - відреагував на це Віктор Чумак.

"Я давно виступаю, щоби вдвічі наш зменшити. Тому що цими коридорами, по кафе можете половити зараз депутатів", - каже нардеп Віталій Купрій. Оксана Корчинська порадила створити тимчасову слідчу комісію для аудиту фінансів ВР. А Ігор Луценко пояснив, що тема кошторису вкрай заполітизована. "Не можна чіпати кошторис, бо це ж можуть раптом підвищитися зарплати депутатам, а ми ж на це піти не можемо", - розповів він. І додав, що виходом могли б стати виплати зарплат лише тим обранцям, які приходять на засідання і працюють, а прогульників карати штрафами.

Кореспондент ТСН Дар'я Счастлива

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація