"Ми узгодили і досягнули домовленості щодо формули Штайнмаєра", - Макрон за підсумками "нормандської" зустрічі

"Ми узгодили і досягнули домовленості щодо формули Штайнмаєра", - Макрон за підсумками "нормандської" зустрічі

Фото: Пресслужба Кремля

Переговори в Парижі тривали кілька годин.

У Парижі завершилася зустріч у "нормандському форматі" щодо ситуації на Донбасі, на якій були присутні президент України Володимир Зеленський, президент Росії Володимир Путін, канцлерка Німеччина Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон. За підсумками переговорів відбулася пресконференція.

"У політичному компоненті ми узгодили і досягнули домовленості щодо формули Шнайнмаєра. Нам потрібно ще підкреслити, що нам вдалося консолідувати припинення вогню, продовжити розведення сил і нам також зараз потрібно доручити міністрам закордонних справ, радникам узгодити і політичні, і безпекові умови для того, щоб через чотири місяці довести до кінця всі передумови для проведення місцевих виборів. І мені здається, що це закладе основу довіри і ми зможемо рухатися вже далі в цьому напрямку", - зазначив Макрон.

Переглянути відео пресконференції можна на ТСН.Live:

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше. Також відбулися перші перемовили віч-на-віч Зеленського та Путіна.

Раніше Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

ТСН.ua розповідає деталі кожного із цих пунктів та чого очікувати від переговорів нормандської четвірки щодо Донбасу.

Історія Мінських перемовин: до чого лідери "нормандської четвірки" домовлялися усі ці роки

Історія Мінських перемовин: до чого лідери "нормандської четвірки" домовлялися усі ці роки

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація