Підтримка членства України в ЄС для європейських партнерів буде добрим тестом - Зеленський

Підтримка членства України в ЄС для європейських партнерів буде добрим тестом - Зеленський

Фото: Сайт президента України

Вступ України до ЄС і НАТО сприятиме завершенню війни на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський у Польщі заявив, що Європейський Союз повинен продемонструвати реальну підтримку євроінтеграційним прагненням України, яка продовжує боротися за свою незалежність.

Про це він заявив у повідомленні на сторінці у Facebook. 

"Сім років Україна залишається справжнім, не метафоричним форпостом Європи. Війна забирає наших людей, з’їдає нашу економіку, плюндрує наші, українські, території. Але це загроза для всієї Європи. Ось чому всі наші європейські партнери так уважно стежать за концентрацією російських військ на українському кордоні, за їхнім пересуванням і відведенням. Ось чому у виступі кожного з лідерів Україна була в центрі уваги – нею починали й закінчували дискусію. Наші партнери розуміють виклики й те, що вступ України до ЄС і НАТО сприятиме завершенню війни на Донбасі", - зауважив він.

Зеленський радий, що з президентом Польщі Анджеєм Дудою ми підписали спільну декларацію про європейське майбутнє України. 

"Польща – вже друга держава, яка готова нас підтримати, коли постане питання про членство України в ЄС. І точно не остання – підписати подібну декларацію готова ще низка країн. 

І хоч ми поки не члени ЄС, з нами вже говорять як з рівноправними учасниками європейської родини. Тому Україна поставила підпис під спільною декларацією п’яти країн, де чітко вказано, що Європа – наш спільний дім і має будуватися на принципах свободи, суверенітету, територіальної цілісності, демократії, верховенства права, рівності та солідарності. І головне: «Європа, що об’єднується, повинна бути відкритою для всіх країн і народів, які поділяють такі цінності».
У Варшаві наші партнери показали свою серйозність щодо цих висловлювань. Надалі питання – за щирістю. І підтримка членства України в ЄС буде в цьому добрим тестом", - резюмував очільник держави. 

На шляху до членства в Євросоюзі Україна впровадить ще три безвізи з ЄС

На шляху до членства в Євросоюзі Україна впровадить ще три безвізи з ЄС

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація