Російські війська оточують сили АТО в Дебальцевому

Російські війська оточують сили АТО в Дебальцевому

Військові в Дебальцеве повідомляють про обстріли з "Градів" і підготовку до штурму.

Військові вимагають дати наказ відступити або забезпечити важкою зброєю

У Дебальцевому може утворитися котел страшніший за Іловайський. Там перебувають два українські батальйони і вони потребують допомоги. Звідти повідомляють про обстріли з "Градів" і подготовку до штурму, водночас у РНБО заявляють, що інформації про загрозу виникнення нового котла не мають. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Бійці 11-го батальйону сьогодні пікетували Адміністрацію Президента з вимогою відійти. Бійці переконують, що навколо тих, хто залишається на передовій, заварюється новий котел - страшніший за іловайський.

"Поблизу Світлодарська з району Алчевська вже підійшли російські війська, підтягнули техніку, підтягнули "Гради", підтягнули живу силу, єдина дорога на Артемівськ замінована", - каже один з бійців батальйону.

Проти хлопців - важка техніка та пристріляні "Гради". Але поруч є позиції, куди батальйони можуть відійти без утрат. Іще раніше про це заявив командир батальйону "Київ-2" Богдан Войцеховський. Він дав наказ своїм півсотні бійцям відійти. Наразі батальон розташовується у Слов'янську — бійці сплять просто на вулиці.

Бійці батальйону спецпризначення "Київ-2" записали звернення до керівників АТО. Один за одним у своєму відеозверненні вони повторюють, що вдячні комбату, який не залишив їх у котлі. Готові повернутися на позиції, якщо їм дадуть великокаліберну зброю і техніку та вимагають координації дій різних батальйонів.

У Дебальцевому може утворитись котел, страшніший за Іловайський

У Дебальцевому може утворитись котел, страшніший за Іловайський

На численні питання військових частково відповів радник міністра ВС Антон Геращенко. Він говорить, що ротацію розглядатимуть, але забезпечити не обіцяють, бо людей не вистачає. Цього тижня планують відправити добровольчим батальонам ще зброї – але не ту, якої потребують добровольці.

"Великокаліберні кулемети, це кулемети ручні і ряд інших видів, це не є БТР, це не є сучасні системи зброї, але у міліції цього і не було, бо не було такої потреби. Зараз зброю розподілятимуть по батальйонам", - сказав Геращенко.

Запитання, які добровольці адресують керівництву АТО, ми переадресували безпосередньо тим, хто має дати на них відповіді. Зі свого боку ми готові надати міністерствам та відомствам можливість відповісти у найближчий час - поки наші хлопці на передовій іще живі.

Нагадаємо, попри меремир'я бойовики обстріляли Дебальцеве. 

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація