СБУ відкрила кримінальне провадження проти радника Путіна

СБУ відкрила кримінальне провадження проти радника Путіна

Проти радника Путіна Сергія Глазьєва СБУ відкрила кримінальне провадження / Фото: КоммерсантЪ

Глазьєва звинувачують у закликах до розв'язування збройного конфлікту з Україною.

Проти радника президента Росії Володимира Путіна Сергія Глазьєва Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження через його заклики до розв'язування збройного конфлікту в Україні.

Про це сьогодні повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає "Інтерфакс-Україна".

Служба безпеки України має намір отримати свідчення Глазьєва як ключової фігури в плануванні військових операцій та інформаційної дискредитації України.

"Наші слідчі ухвалили рішення про відкриття кримінального провадження щодо Глазьєва як ключової фігури, людини, яка, на переконання наших слідчих, є одним з організаторів - за участю Царьова (лідер незаконного руху" Південний схід ", спікер об'єднаного терористичного донецько-луганського парламенту і екс-нардеп Олег Царьов) та інших, щодо яких розслідуються кримінальні справи - злочинницьких дій у Москві з планування військових операцій, надання терористам тієї чи іншої допомоги, плануванню спеціальних інформаційних операцій", - підкреслив Наливайченко.

Голова СБУ наголосив, що провадження відкрито за ст. 436 Кримінального кодексу України 2001 року (публічні заклики до розв'язування військового конфлікту).

"Йому слід дати свідчення - що саме Аксьонов (в.о. глави самопроголошеної республіки Крим Сергій Аксьонов), Царьов йому радять, які саме завдання ці люди від нього отримують", - додав Наливайченко.

Нагадаємо, українські силовики вже кілька днів ведуть наступальні бої на терористів на Донбасі. Сьогодні вони звільнили від бойовиків Слов'янськ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація