Тимошенко радять змиритися з ув'язненням, читати і писати спогади

Тимошенко радять змиритися з ув'язненням, читати і писати спогади

За словами психологів, найстрашніше в СІЗО - ізоляція і відсутність свободи дій / Фото: Євген Малолєтка/ТСН.ua

За словами екс-директора Качанівської колонії, Тимошенко поки ставиться до працівників колонії, як до обслуговуючого персоналу, грубить їм.

Екс-прем'єрові Юлії Тимошенко, яка зараз відбуває термін у Качанівській колонії, порадили звикати до ізоляції від суспільства. Про це пише "Сегодня".

"Думаю, що найважче Тимошенко буде змиритися з думкою про те, що з нею сталося. Судіть самі. Вона була всім, керувала країною, приймала державно важливі рішення і раптом опинилася в положенні ув'язненої. Це страшно! Але щоб вистояти в нових умовах - визнати доконаний факт необхідно", - заявила екс-директор Качанівській колонії Тамара Руковішнікова.

За її словами, тільки після цього Тимошенко зможе "почати будувати життя в колонії, думати про те, як вона зможе себе там реалізувати. Наприклад, читати чи писати спогади".

"А поки, за чутками, Тимошенко ставиться до працівників колонії, як до обслуговуючого персоналу, грубить їм так само, як грубила кілька місяців тому судді, і не хоче думати про те, як важко цим людям з нею працювати", - сказала Рукавішнікова.

Видання зазначає, що в колонії цю інформацію не підтверджують, а в БЮТ спростовують.

За словами керівника кафедри психології університету МВС Лариси Шевченко, найстрашніше в СІЗО - ізоляція і відсутність свободи дій. Особливо важко це переносять люди енергійні та діяльні, а  також колишні керівники, які звикли командувати і приймати рішення.

"У них може виникнути серйозна психологічна криза. Але я думаю, що Тимошенко з цією проблемою впорається. У колонії їй буде легше, ніж в СІЗО - вона зможе спілкуватися з жінками. А їй, як публічній людині, це необхідно", - зауважила Шевченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація