У ГПУ заяву Каська про відставку назвали піар-акцією

У ГПУ заяву Каська про відставку назвали піар-акцією

У Генеральній прокуратурі вважають заяву заступника генпрокурора Віталія Каська про відставку піар-акцією / Фото: УНІАН

Рапорт заступник генпрокурора поки що не надав.    

У Генеральній прокуратурі вважають заяву заступника генпрокурора Віталія Каська про відставку піар-акцією. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна сказав прокурор Владислав Куценко, передає ЛІГА.net.

"Ми вважаємо, що це справжня піар-акція. Оцінку його роботи, якщо він подасть рапорт... дасть суспільство, ми проаналізуємо, що вдалося пану Каську, а що не вдалося на посаді заступника генерального прокурора України", - заявив він.

При цьому Куценко заявив, що Касько зробив низку гучних заяв "піар-характеру".

"Перше - нібито справа "діамантових прокурорів", яку він згадує... Я хочу сказати, що фактично перші два місяці цієї справи пан Касько активно піарився на цьому питанні, набираючи міжнародний вплив. Генеральним прокурором було закріплено за ним слідство у цій справі, саме за його підрозділом, і ніхто інший не втручався у цю роботу", - сказав прокурор ГПУ.

Куценко заявив, що справою "діамантових прокурорів" фактично займалися два заступники генпрокурора - Давід Сакварелідзе і Віталій Касько.

"І коли питання підійшло до відправлення [матеріалів] до суду, з боку Віталія, на жаль, почалися заяви, що він не знав справи, не брав участі в реалізації і так далі. А сьогоднішню його заяву, що справа діамантових прокурорів розвалюється - це ніщо інше, як камінь в город Давіда Сакварелідзе, який займався процесуальним керівництвом у цій справі", - вважає Куценко.

Також він зазначив, що Шокін планував закріпити за Каськом представництво інтересів України під час подовження санкцій проти представників режиму Януковича.

"Згідно з наказом генерального прокурора від 5 лютого 2016 року, відділ організації діяльності у сфері запобігання і протидії корупції безпосередньо був закріплений за паном Віталієм Каськом", - повідомив представник Генпрокуратури.

За словами Куценка, рапорт про відставку Касько поки що не надав.

Нагадаємо, сьогодні, 15 лютого, заступник генерального прокурора України Віталій Касько заявив, що подає у відставку. За його словами, останньою краплею для нього став черговий перерозподіл обов'язків у ГПУ: генпрокурор забрав у нього всі функції та інструменти для ведення і контролю справ, над якими починала працювати його команда, в тому числі й у справі так званих "діамантових прокурорів".

5 липня 2015 р. СБУ провела обшук в головному слідчому управлінні ГПУ. У результаті був затриманий перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць.

За даними слідства вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку в підприємства, що займалося видобутком піску в Київській області, чим заблокували його роботу. За "допомогу" в поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США. Підприємець Валерій Гібаленко виступав посередником у цій схемі.

При проведенні обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів і 65 діамантів, після чого скандальних прокурорів стали називати "діамантовими". Експерти Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз провели дослідження діамантів, які правоохоронці вилучили при обшуку. За даними експертизи, ринкова вартість коштовностей – 535 тис. 733 грн.

Печерський райсуд Києва обрав Корнійцю і Гібаленку запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн, а Шапакіну - арешт із правом внесення застави у розмірі 3 млн грн.

19 січня Апеляційний суд "відфутболив" справу "діамантових" прокурорів до іншої інстанції. Документи передали до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Через справу "діамантових прокурорів" виник конфлікт між Шокіним та Каськом. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація