У МЗС переконують, що Україна заявить в Берліні про невиконання РФ Мінських угод

У МЗС переконують, що Україна заявить в Берліні про невиконання РФ Мінських угод

Фото: Getty Images

У Берліні відбудеться зустріч на рівні заступників міністрів закордонних справ країн-членів "нормандської четвірки".

Перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко на зустрічі заступників глав зовнішньополітичних відомств країн "нормандської четвірки", яка відбудеться завтра, 30 травня, в Берліні, порушить питання про невиконання Росією Мінських угод.

Про це в коментарі повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца, - пише УНІАН.

"Головна тема, безперечно, - це ситуація на Донбасі і обговорення усього комплексу питань імплементації Мінських домовленостей. З нашого боку, безперечно, буде доведено інформацію щодо ескалації на Донбасі, щодо невиконання Росією Мінських домовленостей. Станом на сьогодні жоден пункт не виконаний, і як ви знаєте, лише за вчора було приблизно 48 обстрілів, поранені українські військові, тому, звичайно, будуть порушуватись усі ці питання", - додала вона.

За її словами, важливо пояснити ситуацію новообраного президента Франції Еммануеля Макрона.

"Зустрічі заради зустрічей нам не потрібні. Росія має виконувати Мінські домовленості. Це той документ, єдиний, який зараз існує, і є шляхом для мирного врегулювання ситуації на Донбасі", - наголосила Беца.

"Для нас зараз головне - це тиск на Росію з боку всіх країн-членів "нормандської четвірки" для того, щоб Росія виконувала Мінські домовленості", - резюмувала вона.

Нагадаємо, що сьогодні президент Франції Макрон на спільній прес-конференції з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним заявив, що хоче проведення нової зустрічі в рамках "нормандського формату" щодо України.

Меркель хоче провести зустріч "нормандської четвірки" за участі Порошенка, Макрона і Путіна

Меркель хоче провести зустріч "нормандської четвірки" за участі Порошенка, Макрона і Путіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація