У США пригрозили Росії несподіваною відповіддю на кібератаки

У США пригрозили Росії несподіваною відповіддю на кібератаки

Фото: Getty Images

У Пентагоні назвали вже введені санкції лише початком.

Очільник Пентагону Ештон Картер розповів про можливі відповіді на російські кібератаки під час виборів в США.

Про це він заявив в інтерв'ю NBC news.

За словами Картера, санкції введені адміністрацією Обами у відповідь на російські кібератаки "представляють собою початок, а не кінець, підлогу, а не стелю".

Він підкреслив, що подальші дії визначить новий Конгрес і нова адміністрація.

"Я думаю, ми не повинні обмежувати себе кіберзаходами, коли агресія проти нас здійснюється кіберзаходами. Частково це вірно. Я не думаю, що це повина бути військова, або чисто військова відповідь", - сказав він.

Нагадаємо, американські спецслужби звинуватили особисто президента Росії Володимира Путіна в замовленні хакерської атаки з метою впливу на результати виборів президента США. Про це йдеться у розсекреченій частині доповіді Управління директора національної розвідки Сполучених Штатів. Попри вихідні, це спричинило справжню бурю в американському політикумі.

Частина доповіді, яку вирішили розсекретити, це - 25 сторінок, які містять докази та аналітику національної розвідки Сполучених Штатів. Йдеться про особисту відповідальність російського керівництва і особистий наказ Путіна втрутитися у результати виборів, аби збільшити шанси на перемогу Дональда Трампа на здобуття найвищої посади США. Дії, які мали призвести до такого результату, – підрив громадянської довіри до суперниці Трампа, демократки Гілларі Клінтон, шляхом поширення про неї неправдивої інформації.

Таким чином, йдеться не тільки про кібератаки, але й про пропагандистську кампанію, яка здійснювалася через фінансовані Росією медіа та через оплачуваних користувачів мереж.

Голова Національної розвідки США заявив, що Росія є загрозою національним інтересам Штатів

Голова Національної розвідки США заявив, що Росія є загрозою національним інтересам Штатів

Повʼязані теми:

Наступна публікація