Україна анонсувала Росії "ребатл" у суді в Гаазі

Україна анонсувала Росії "ребатл" у суді в Гаазі

Фото: УНІАН

У середу представники нашої держави спростовуватимуть озвучені опонентами аргументи, а в четвер настане черга кремлівських пропагандистів відповідати.

Російські представники протягом трьох годин у кращих традиціях кремлівської пропаганди пропонували суддям у Гаазі фейки щодо ситуації в Криму та на Донбасі. Події Майдану були названі кривавим переворотом і поваленням законної влади, кримчани через утиски російськомовних попросили захисту в Росії, а в Україні триває громадянська війна, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Серед інших тез виступу представника РФ Іллі Рогачова в міжнародному суді ООН варто відзначити заяву про відсутність збройної підтримки Росією терористів, знайдену ними буцімто в шахтах стару радянську зброю та влучання в рейс малазійських авіаліній MH17 ракетою, випущеною з підконтрольній ЗСУ території, хоч результати міжнародного розслідування однозначно свідчать про протилежне. Обурені такими заявами родичі жертв катастрофи прийшли під будівлю суду, бо не мають сумнівів у тому, що Росія мусить понести відповідальність за збитий підконтрольними їй бойовиками літак. "Ми шукаємо правду і нічого, крім правди. І цей суд буде корисним у звинуваченнях Росії, що це злочин, за який вона має відповісти", - заявив Томас Cхансман, який втратив у тій трагедії свого сина.

Москва відкидає звинувачення України у фінансуванні тероризму

Москва відкидає звинувачення України у фінансуванні тероризму

Українська делегація у суді весь день тільки слухала росіян – на їхні закиди реагуватиме завтра. "Cьогодні російська сторона представила свої контраргументи. Ми будемо їх вивчати дуже уважно. Українська сторона представить так званий ребатл, де з урахуванням російських позицій висловимо свої заперечення і додаткову аргументацію. В четвер відповідний виступ російської сторони", - пояснив представник України у суді ООН Всеволод Ченцов.

Як повідомлялося, перший заступник голови Верховної Ради і представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко назвала російську делегацію в ООН брехунами. Озвучені росіянами аргументи викликали сплеск саркастичних коментарів у мережі. Експерти тим часом оцінюють шанси української сторони на успіх досить високо.

Кореспондент ТСН Маргарита Ситник

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Доповідь щодо MH17: оголошено імена підозрюваних
Наступна публікація