"Вертольоти і далі будуть літати": Луценко заявив про продовження операції проти екс-податківців

"Вертольоти і далі будуть літати": Луценко заявив про продовження операції проти екс-податківців

Фото: Кадр із "Право на владу"

Генпрокурор обурений рішеннями суддів щодо запобіжних заходів для затриманих.

Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, що масштабна операцію проти колишніх податківців часів Віктора Януковича готувалася майже рік, щонайменше вісім місяців тривала підготовка до їх затримання.

"Ми ретельно здобули докази, у нас на руках є висновки експертизи, у нас на руках є безліч документів, і фінальним рішенням було затримувати декілька десятків високопосадовців Податкової системи часів Януковича одночасно. Нам вдалося не допустити витоку інформації. Нам вдалося все зробити скоординовано, вертольоти нам були необхідні, щоб встигнути піти в суд за санкціями на арешт", - розповів Луценко в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі 1+1.

Генпрокурор додав, що "вартість цих вертольотів менша, ніж 0,2% від арештованого майна підозрюваних".

Луценко також сказав, що обурений рішеннями суду, які обрали м'які запобіжні заходи затриманим екс-податківцям.

"У суддів є всі можливості, якщо не арештувати їх, то принаймні визначити достатні застави. Відпускати людину, у якої вдома було виявлено у сумці 3,8 млн доларів США, під заставу 15 млн грн, мені здається неадекватним", - сказав очільник ГПУ.

Юрій Луценко запевняє, що усі 23 підозрюваних отримають обвинувальні акти, які будуть направлені в суд. Він додав, що 32 особи, які обіймали високі посади за часів Януковича, вже у перебувають у суді. 16 екс-чиновників уже засуджені. "Так само буде із цими", - сказав генпрокурор.

"Це не кінець операції. Вертольоти будуть літати. Можливо, навіть частіше, ніж того дня", - запевнив Юрій Луценко.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва відпустив під заставу в розмірі 15 млн гривень колишнього начальника Державної податкової служби в Луганській області Олександра Антіпова.

Колишній керівник Державної податкової служби у Полтавській області Володимир Задорожний, затриманий під час масштабної антикорупційної операції 24 травня, вийшов на волю. Печерський районний суд Києва вирішив призначити Задорожному запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою.

Двом київським податківцям, екс-головам районних управлінь податкової інспекції, дозволили вийти під заставу в розмірі 1 млн, а екс-керівника податкової інспекції Подільського району Олексія Ярошенко, якого звинувачують у співпраці та участі у схемах Януковича, відпустили із залу суду під особисте зобов'язання без браслета.

Зазначимо, масштабну антикорупційну операцію провели Генпрокуратура і МВС. Після обшуків були затримані 23 колишніх високих обласних чинів Міністерства доходів і зборів зі східних і південних областей, а також Києва. Над цим спільно працювали 1700 поліцейських і півтисячі працівників прокуратури.

Луценко поділився враженням від спецоперації із затриманням екс-податківців

Луценко поділився враженням від спецоперації із затриманням екс-податківців

Повʼязані теми:

Наступна публікація