Ющенко у Карпатах добудовує готель з вуликами та сам носить цеглини

Ющенко у Карпатах добудовує готель з вуликами та сам носить цеглини

Подейкують, Ющенко з великою ретельністю ставиться до майбутнього комплексу / Фото: УНІАН

Комплекс екс-президента має відкритися цього року. 

Екс-президент Віктор Ющенко добудовує масштабний комплекс у селі Татарів під Яремче, який у народі давно називають "віп-готелем". Його мають відкрити вже у цьому році, повідомляє газета "Вести".

Ось уже кілька років увагу туристів, які відвідують Женецький водоспад, приваблює об'єкт, іменований у народі "президентською дачею", передає видання. Десять років тому Віктор Ющенко і його соратник Євген Червоненко викупили у місцевих жителів хати з ділянками на віддаленому хуторі Татарова, який вклинюється у заповідну територію. Пізніше Червоненко від проекту відмежувався, а Ющенко почав активне будівництво.

Головна будівля - триповерховий дерев'яний палац з мансардами, вежами та галереями. Від будиночка, в якому, очевидно, буде ресторан, є вихід на терасу над гірською річкою. Вниз за течією річки - ще один триповерховий палац, фасадну стіну якого прикрашає кована фігура гуцула з трембітою. В цьому будинку розміститься музей карпатських народних інструментів. У планах екс-президента відкрити на території комплексу ще два музеї, один з яких буде присвячений гуцульським скриням.

Зате вже повністю завершено будиночок а-ля водяний млин, поряд з яким розставлені муляжі улюблених президентських вуликів. Перед ним - невелике штучне озеро, а позаду - гуцульська колиба.

Подейкують, що Віктор Ющенко дуже ретельно ставиться до майбутнього комплексу. Навіть сам вантажить будматеріали.

"Там ще багато роботи, - зізнався голова політради партії "Наша Україна" Зіновій Шкутяк. - Працює тільки одна невелика бригада, якою керує сам Віктор Андрійович. Часом навіть сам сідає за кермо будівельної техніки, носить інвентар або цеглу - хоче зробити все дуже ретельно".

Відкриття "готелю Ющенка" планується вже у цьому році. Як повідомлялося, персонал для роботи вже починають підбирати з навколишніх сіл. Конкретні зарплати поки невідомі, але місцеві розраховують на 3-4 тис. грн плюс чайові.

Повʼязані теми:

Наступна публікація