Захарченко заборонив правоохоронцям застосовувати силу проти мітингувальників

Захарченко заборонив правоохоронцям застосовувати силу проти мітингувальників

Захарченко дав вказівку підлеглим не застосовувати силу на акціях / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

У МВС також повідомили, що правоохоронцям вже відомо про частину організаторів і координаторів "правопорушень" з 24 листопада по 1 грудня.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко наказав своїм підлеглим утримуватися від застосування сили проти учасників мирних акцій.

"Віталій Захарченко заборонив працівникам відомства застосовувати силу проти учасників мирних зібрань, які зараз проходять у столиці та інших містах держави", - йдеться в заяві МВС.

Також повідомляється, що правоохоронцям зараз вже відомо про частину організаторів і координаторів "правопорушень, які мали місце в Києві в період з 24 листопада по 1 грудня".

"Частина активних учасників заворушень вже затримані, відкрито ряд кримінальних проваджень. Спектр скоєних зловмисниками посягань коливається від випадків хуліганських дій до захоплення будівель органів влади та заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцям", - нагадали у МВС.

У зв'язку з цим у Захарченка наголосили, що "відповідальність за організацію, проведення, а також за наслідки акцій несуть їх організатори".

Також у МВС зазначили, що міністр неодноразово звертався до учасників акцій протесту з проханням утримуватися від порушень законодавства.

"Він закликав людей бути толерантними та обережними, не піддаватися на провокації, з повагою ставитися до оточуючих, а також повідомляти про підозрілих осіб в міліцію", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні ж із зверненням виступив генпрокурор України Віктор Пшонка. У ньому він заявив, що є рішення суду про звільнення захоплених мітингувальниками будівель. А також повідомив - перші результати розслідування розгону "Беркутом" учасників Євромайдану у центрі Києва і штурму Адміністрації президента будуть вже на початку наступного тижня.

"Беркут" розігнав мітингувальників близько 4 ранку суботи, 30 листопада. Штурмували Адміністрацію президента у неділю, 1 грудня. До того жодних сутичок не було. 24 листопада - це день, коли на Майдані вперше з часів Помаранчевої революції на акцію протесту зібрались близько 100 тис. людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація