Засідання ТКГ у Мінську відбудеться попри протести в Білорусі

Засідання ТКГ у Мінську відбудеться попри протести в Білорусі

Фото: УНІАН

Серед головних питань – продовження дотримання режиму тиші та взаємне звільнення утримуваних осіб.

Попри протести, що охопили Білорусь після виборів президента, наступне засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі відбудеться 18 серпня.

Про це заявив Володимир Зеленський, йдеться на сайті президента.

"Я впевнений, що процес (переговорів у Мінському форматі. – ред.) не зупиниться. Найближча зустріч планується на 18 серпня. Зустріч буде вже у новому форматі під головуванням Леоніда Макаровича Кравчука", – сказав президент.

Зеленський зазначив, що серед головних питань, які розглядатимуться на найближчому засіданні ТКГ, – продовження дотримання режиму тиші та взаємне звільнення утримуваних осіб.

"Ми до ОБСЄ вже передали новий список (осіб для взаємного звільнення. – Ред.). ОБСЄ підтвердила наш список на обмін, там близько 100 людей. Зараз ми чекаємо від тієї сторони, що вони теж нададуть свій узгоджений список, і потім ОБСЄ повинна визначитися у нашому форматі Україна – Росія – ОБСЄ у Тристоронній групі, коли може технічно робитися обмін", – сказав він.

Глава держави додав, що на засіданні ТКГ також будуть розглянуті питання щодо розмінування територій та безпекові питання.

Раніше Зеленський порадив українцям не їздити до Білорусі, доки ситуація в країні "не стабілізується". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація