Заява за результатами зустрічі у Женеві: текст резолюції

Заява за результатами зустрічі у Женеві: текст резолюції

Під час зустрічі була ухвалена резолюція

Під час зустрічі між сторонами були досягнуті конкретні домовленості.

Заява за результатами зустрічі у Женеві: текст резолюції від 17 квітня 2014 року.

"За результатами зустрічі у Женеві щодо ситуації в Україні було досягнуто домовленість стосовно конкретних кроків, що мають на меті деескалацію напруженості та відновлення безпеки всіх громадян.

Всі сторони зобов‘язалися утриматися від будь-яких форм насильства, залякування або провокаційних дій. Учасники зустрічі рішуче засудили та відкинули всі прояви екстремізму, расизму та релігійної нетерпимості, включаючи прояви антисемітизму.

Всі незаконні озброєні формування мають бути роззброєнні; всі незаконно захоплені будівлі мають бути повернуті законним власникам; всі незаконно захоплені вулиці, площі та інші громадські місця в українських містах і містечках мають бути звільнені.

Всім учасникам протестів і тим, хто звільнить будівлі та інші громадські місця та добровільно складе зброю, буде гарантована амністію, за виключенням тих, кого буде визнано винним у скоєнні тяжких злочинів.

Було домовлено, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ буде відігравати провідну роль у сприянні українській владі та місцевим громадам у негайній реалізації цих заходів, спрямованих на деескалацію ситуації вже найближчими днями там, де це найбільш необхідно. США, ЄС та Росія зобов‘язуються підтримати цю Місію, в тому числі, шляхом надання спостерігачів.

Анонсований конституційний процес буде всеохоплюючим, прозорим і відповідальним. Він включатиме негайне започаткування широкого національного діалогу, який враховуватиме інтереси всіх регіонів і політичних утворень України, а також дозволить врахувати громадську думку та запропоновані зміни.

Учасники зустрічі підкреслили важливість економічної та фінансової стабільності в Україні та висловили готовність обговорити додаткову підтримку по мірі імплементації вищезазначених кроків". 

Як раніше вже повідомлялося, у Женеві домовились про деескалацію кризи в Україні та припинення насильства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація