Зеленський обігнав Тимошенко у президентській гонці – опитування

Зеленський обігнав Тимошенко у президентській гонці – опитування

Фото: УНІАН

Порошенко - на третьому місці.

Шоумен Володимир Зеленський із незначною перевагою вийшов у лідери президентської гонки, обігнавши очільницю партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

Про це йдеться у новому соціологічному опитуванні групи "Рейтинг", яке проводилося 16-24 січня 2019 року.

Серед тих, хто визначився і має намір голосувати, за Зеленського готові віддати свій голос 19% опитаних, а за Тимошенко – 18,2%. Замикає трійку лідерів президент України Петро Порошенко (15,1%). Також до п’ятірки найрейтинговіших кандидатів увійшли співголова об’єднання "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко (10%) та лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко (8,5%).

Соціологи констатували, що за останній місяць значно зросли рейтинги Зеленського та Порошенка, тоді як підтримка Тимошенко дещо знизилася.

У другому турі Тимошенко перемагає у Порошенка та Бойка, однак дещо поступається Зеленському. Останній також має перевагу в другому турі голосування над Порошенком і Бойком. У парі Порошенко-Бойко перемогу здобув би чинний президент країни.

Крім цього, за даними опитування, близько 23% опитаних вважають, що наступним президентом буде Тимошенко, 16,3% вірять у перемогу Порошенка, а 10,3% - Зеленського.

Фото: ТСН.ua

Як повідомлялося, від 31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія. Кандидати у президенти можуть подавати документи на розгляд до Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершиться 3 лютого. Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року.

Про кандидатів, які вже подали документи до ЦВК та планують взяти участь у президентських перегонах, читайте за посиланням.

В Україні розпал кампанії з виборів нового президента

В Україні розпал кампанії з виборів нового президента

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація