Чому матч "Ворскла" - "Арсенал" перенесли до Києва

Чому матч "Ворскла" - "Арсенал" перенесли до Києва

Фото: ФК Ворскла

Полтавський клуб пообіцяв дати офіційний коментар 28 листопада.

Федерація футболу України (ФФУ) пояснила, чому матч 5-го туру Ліги Європи "Ворскла" - "Арсенал" перенесений УЄФА з Полтави до Києва.

Невдоволення вболівальників викликав той факт, що Полтавська область не входить до списку територій, де введено воєнний стан.

"Річ у тім, що "Арсенал" планував прибути до аеропорту Харкова, а вже звідти на автобусі дістатися Полтави.

Однак, зазначається у документі, враховуючи те, що Харківська область, територією якої "Арсенал" планував пересуватися на автобусі, входить до областей України, де з 26 листопада 2018 року введено воєнний стан, було би безвідповідально вимагати від команди подорожувати через цей регіон.

Згідно зі статтею 79 Регламенту Ліги Європи УЄФА-2018/2019 спеціальна комісія ухвалила термінове рішення, яке є остаточним.

До спеціальної комісії увійшли: президент УЄФА Александер Чеферін, перший віце-президент УЄФА Карл-Ерік Нільссон, віце-президент УЄФА Фернандо Гомеш та члени Виконкому УЄФА Джон Ділейні й Сервет Ярдімчі", - йдеться у заяві ФФУ.

Тим часом прес-служба "Ворскли" оголосила, що  офіційна реакція клубу буде оголошена 28 листопада.

"Прохання не спекулювати на даній темі, яка зараз однаково важлива для всіх нас. Дякуємо за розуміння", - йдеться на сайті полтавського клубу.

Зазначимо, що матч планують провести у Києві на НСК "Олімпійський" 29 листопада о 19:55. Тоді як у Полтаві вже було викуплено 90% квитків.

Нагадаємо, керівництво "Ліона" не знає, чи прибуде до України на матч Ліги чемпіонів з "Шахтарем", який заплановано на 12 грудня у Харкові.

Повʼязані теми:

Наступна публікація