Білий дім готує урядові структури США до фінансового колапсу

Білий дім готує урядові структури США до фінансового колапсу

Адміністрація Обами побоюється бюджетної кризи / Фото: Фото EPA/UPG

Припинення фінансування може стати наслідком бюджетної кризи в парламенті.

Уряд США готується до припинення фінансування. Білий дім уже віддав розпорядження міністерствам і відомствам підготуватися до можливої раптової зупинки роботи.

Відповідного змісту листи з нотаткою "У порядку обережності" розіслала директор адміністративно-бюджетного управління Білого дому Сільвія Бервелл.

30 вересня у США завершується поточний фінансовий рік. До його закінчення Конгрес повинен прийняти рішення про подальше фінансування роботи державного апарату.

Однак суперечки про бюджет, як зазвичай, пов'язуються з різними іншими питаннями, серед яких найгостріше зараз – це фінансування програми медичного обслуговування в країні на базі профільного закону, прийнятого в 2010 році.

Доля так званої програми "Обамакер", що можна умовно перекласти як "Обама-здоровий", – принципове питання і для діючої демократичної адміністрації Барака Обами, і для республіканської опозиції. Йти на поступки і компроміси по ньому жодна зі сторін поки не збирається.

Тож заблокованими можуть виявитися інші питання, а відтак під загрозою перебуває фінансування бюджетних і урядових установ США.

Днями повідомлялося, що державний борг США досяг рекордно високої позначки.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація